Luk
Fragt 39,- DKK Fri fragt over 750,- DKK Egen sy- og trykafdeling Sikker betaling

Alt startede i Hyssna

Hejco's historie er en fascinerende succes fortælling, som er resultatet af en idé, som blev til virkelighed. 

I begynelsen af 1950’erne startede det hele i Hyssna, som er en lille landsby udenfor Borås i Sverige. De to unge fyre Henry Johansson og Åke Arnell kørte rundt i landsbyen i deres Fiat 500 med en lille samling af hovedsageligt dame-tøj.

De kørte rundt, samlede ordre på ordre ind, som senere blev sendt ud til kunderne via post.

Henry kørte en dag ud til et hus og da han kom ind, så han et lig på sofaen og vendte med det samme om. Han mistede øjeblikkeligt lysten og vendte tilbage til sit hjem i Hyssna.

Et godt stykke tid gik og en efterårsdag sad de to fyre Henry og i en hytte kaldet ” Red Cottage” i Lockø, hvor Åke var far og diskuterede forretningsideér.

Åke viste Henry et stykke stof, der havde lagt på den mest støvede hylde på Lockstrumpans lager. Henry begyndte, at kigge og føle på stoffet, og han var sikker på, at dette var det samme materiale, som hans kæreste Margareta’s arbejdstøj var lavet af.  Hans kæreste Margareta arbejdede på hospitalet.

 

 

Nu havde de planer om, at markedsføre sig i et magasin for sygeplejersker med arbejdstøj, som var en del lavere i pris end det første tilbud, men desværre blev dette ikke taget særlig godt imod af redaktøren af magasinet.

Men takket være en kontakt de to fyre havde i reklamebranchen kunne de stride imod og truede med, at offenligøre en afslørende rapport i Sverige’s største aviser. Kun nu vidste fagforeningerne om tøjets eksklusive ret og den påståede "eksklusive ret" på stoffet. Nu havde de fået lov til, at markedsføre sig.

Responsen de fik på disse annonser var kæmpe stor og ordrene fløg ind fra højre og venstre, som aldrig før. Dette betød nu, at Henry’s søster ”Anna Eriksson in Anderstorp” havde meget travlt med, at syg alle disse ordre. Anna’s fabrik voksede nu meget hurtigt og havde nu 40-50 ansatte. Hejco havde omkring 20 brugerdefinerede sømme og det var her, at Dagmar Häggebrandt sørgede for, at alt gik, som det skulle. Virksomheden begyndte nu, at trykke egne kataloger med alle Hejco modellerne af arbejdstøj til sundhed og pleje, restaurant, rengøring og mere.

Det var Hejco, som introducerede hvide bukser til dette sundhedspleje segmentet.

Fra begyndelsen var det meste tøj til kvinder, men senere begyndte de, at producere tøj til de mandlige ansatte også. At producerer i Sverige varede ikke længe og i 1973 begyndte man, at producere tøjet i Finland, på en fabrik uden for Turku. Snart var der tæt på 50 medarbejdere.

Hejco startede derefter sin egen tekstil fabrik uden for Kokkola i det nordlige Finland. Finlands lønningssituation var meget gunstig på dette tidspunkt og derfor havde man valgt, at flytte alt hertil.

Da virksomhedens succes var helt på toppen havde Hejco salgskontorer i Finland, Oslo, København, Düsseldorf og Holland. Ud fra disse kontorer, blev tøjet solgt til en sådan grad, at virksomheden blev den dominerende producent af arbejdsbeklædning for sundhed og pleje, - restaurant mm.

Åke og Henry var aktive i selskabets bestyrelse, men ledelsen var hermed varetaget af den nye administrerende direktør, samt personale. Fra at have startet i det små med klager, havde Hejco nu vokset til største og førende virksomhed indenfor arbejdstøj til sundhed og pleje i Skandinavien

Men da forretningen gik bedst bestemte de to fyre, at sælge virksomheden i 1983 til Fristads Protective Clothes. Hejco har siden da været en succesfuld virksomhed i sit segment og en rigtig ”Malke Ko”. Hejco’s omsætning har årene efter 2000 været over 250 millioner om året.

En lille forretnings idé af to entrepreneuer fra en lille landsby i Sverige, var i dag blevet en succesfuld virksomhed og et af de mest kendte brands af arbejdstøj indenfor sundhed og pleje, rengøring, restaurant og hotel.

I dag kan kunder fra hele verden købe Hejco’s arbejdstøj nemt via webshoppen og derudover få dem personliggjort med logo og brodering.

Og så kom DU!

Vores veje mødtes, da du valgte, at blive en del af Hejco og vores historie. Dette gjorde den endnu bedre end den i forvejen var!
Alt dette er bare begyndelsen på noget fantastisk. Mens vores historie sammen bliver skrevet, ønsker vi, at høre dit første minde med Hejco.

Har du lyst til at dele dit første minde og del af historie med os?

Fragt 39,- DKK Fri fragt over 750,- DKK Egen sy- og trykafdeling Sikker betaling
Hejco | Fristads AB – Katrinedalsgatan 13 A, 504 51 Borås, Sweden | Org.nr. 556023-8486
Desktopvisning | Skift til Mobilvisning