Luk
Fragt 39,- DKK Fri fragt over 750,- DKK Egen sy- og trykafdeling Sikker betaling

Bæredygtighed

Vi bekymrer os for dem, der bekymrer sig om andre. Det gør vi ved at fremstille og levere holdbart og komfortabelt arbejdstøj, der bidrager til at gøre arbejdsdagen lidt lettere. Men vores mission at bekymre sig om andre går langt videre end det. Vi gør også vores yderste for at tage os af mennesker og miljøet omkring. Derfor er det naturligt, at vi involverer os i, hvordan de arbejdere, der producerer vores tøj, rent faktisk har det i deres arbejde.

Men bæredygtighed er meget mere end dette. Det handler om at vælge gode materialer af god kvalitet, der gør at tøjet vil vare længere, og dermed bidrage til et bæredygtigt samfund. Det handler om, at hjælpe dig med at finde de rigtige arbejdstøj og lære, hvordan man bedst passer på sit tøj, så det holder længere. For hvert lille skridt tæller, og vi udvikler og producerer arbejdstøj, så vi fortsat kan gøre vores bedste for at fremme udviklingen.

Fra CSR til SCR

Vi tænker ikke bare på de mennesker, der skal bruge vores tøj, men engarerer os også i, hvordan de, der arbejder med at fremstille vores, har det, når de arbejder.

I 2015 udvidede vi vores ansvar, da vi gik fra at tage et socialt ansvar (Corporate Social Responsibility, CSR) til at tage ansvar for både bæredygtighed og sociale spørgsmål (Sustainability and Corporate Responsibility, SCR). Vores nye måde at arbejde på indebærer, at vi nu kan tilbyde tøj med en endnu renere produktion. Vores nye måde at bidrage til en mere fair og bæredygtig verden på, går under betegnelsen SCR, der indebærer, at vi forpligter os til at følge international arbejdsret, menneskerettigheder og miljøbestemmelser. Hos Hejco er vi dybt engagerede i disse spørgsmål, og vi ønsker at være en virksomhed, der er respekteret for vores værdier, vores vision og vores ansvarsfulde bæredygtighedsarbejde. Vi vil være et forbillede for hele beklædningsbranchen.

Transparens fra leverandør til fabrik

Med fokus på miljøet og arbejdsmiljøet har vi udarbejdet obligatoriske krav til vores leverandører, som indebærer, at de ikke modtager bestillinger fra os, før de offentliggør alle fabrikker, der fremstiller produkter til Hejco, og gennemgår vores audit med fokus på social og miljømæssig efterlevelse. Som et led i vores auditproces har vi i 2016 også udarbejdet en liste over miljøfarlige kemikalier, som vi gerne vil begrænse. Dermed ligger vi helt på linje med den seneste EU-tilpassede lovgivning, der inkluderer:

  • REACH-forordningen
  • POPs-forordningen
  • Forordningen med biocidprodukter
  • Produktsikkerhedsforordningen
  • Kandiedatlisten for SVHC-stoffer

Vores produkter er også OEKO TEX-certificerede, og som markedsledere inden for arbejdstøj har vi valgt at tage dette yderligere skridt. I 2016 lancerede vi et program for kemikalieefterlevelse, som giver os mulighed for at fremstille prøvetagningspakker, som ved forespørgsel kan gøres tilgængelige for vores kunder. Denne transparens er vi både stolte over at kunne tilbyde vores bevidste kunder og meget fokuserede på at videreudvikle.

Vores øvrige tilgange til af fremme bedre arbejdsvilkår globalt

Vi har også tilsluttet os FN Global Compact og følger de 10 principper for virksomhedernes ansvar vedrørende menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption. For at sikre, at vi opretholder høje standarder, er arbejdstagerrettigheder i vores adfærdskodeks baseret på Den Internationale Arbejdsorganisations (ILO) retningslinjer og FN verdenserklæring om menneskerettigheder med hensyn tvangsarbejde, børnearbejde, foreningsfrihed, kompensation, arbejdstid, sundhed og sikkerhed samt juridisk bindende ansættelsesvilkår.

Vor produktion

Transparens fra leverandør til fabrik

Vi opfordrer alle interessenter til at bidrage til vores vision til drastisk at reducere miljøbelastningen og støtte de samfund, hvor vores brands befinder sig.

Vores forsyningskæde strækker sig over sytten lande og Fristads Kansas Group ejer tre fabrikker i Nordeuropa.

Vores leverandører er vigtige for vores forretning, og vi forventer, at de lever op til vores specifikke standarder for menneskerettigheder og miljømæssige og etiske forretningsmetoder. Alle køb fra leverandører revidereres, godkendes og håndteres af vores engagerede leverandør team.
Før vores leverandører kan modtage ordre fra os, er det et obligatorisk krav, at vores leverandører er forpligtet til at offentliggøre alle fabrikker, der producerer produkter til Fristads Kansas Group og gennemgår vores undersøgelse af sociale og miljømæssige forhold.

Vi gennemfører kontrolbesøg hos vores leverandører og hjælper dem til at leve op til de standarder, der er indeholdt i adfærdskodeksen.

"Vi er overbeviste om, at vores tilgang er den mest hensigtsmæssige måde at drive forretning på, og resultat er at vores kunder har et stærkere forhold til vores brands”

Vores rejse mod ansvarlig leverandørstyring

Vi er forpligtet til at nå de højeste standarder med hensyn til forretningspraksis for SCR

For at gøre en reel, varig og positiv forskel er vi og vores leverandører forpligtet til at leve op til standarderne. Vi handler professionelt, præcist og etisk, og vi forventer det samme fra alle leverandører, som afspejles i vores Supplier Code of Conduct.

Fristads Kansas Group har et system til at sikre, at leverandørerne overholder alle lokale love og lever op til internationale standarder for ansvarlig sourcing. Vi opmuntrer og støtter en åben dialog om alle spørgsmål, der opstår i vores relationer - det er kun på denne måde kan vi skabe meningsfuld forandring.

For at styre leverandørernes igangværende arbejde, fastholder vi et proaktivt program for inspektion og overholdelse af fokus på sikkerhed, arbejdsvilkår på fabrikker, miljølovgivning og indflydelse. Fristads Kansas Group har fuld adgang til leverandørernes lokaler, fabriksarbejdere og beskæftigelses-, sikkerheds og miljødokumenter i overensstemmelse med Fristads Kansas Group Supplier Code of Conduct.

Auditprogrammet forvaltes internt af vores SCR hold i Letland (Nordeuropa), Bangladesh og Hong Kong (Kina og Sydøstasien) og / eller en tredjepart, vores partner Bureau Veritas. Ud over revisionen, arbejder vi med løbende forbedringer ledet af vores internationale team, fordi vi er overbeviste om, at bæredygtig forandring opnås gennem en positiv dialog og løbende forbedringer.

“I år 2020 vil vi være en koncern, som er synonymt med innovation, kvalitet og holdbarhed. En virksomhed, som konstant viser resultater og effektivitet. Et foretagende, der er respekteret for sine værdier, sin vision og for sit ansvarlige arbejde med bæredygtighed.”

Anders Davidsson / CEO, Fristads Kansas Group

Fragt 39,- DKK Fri fragt over 750,- DKK Egen sy- og trykafdeling Sikker betaling
Hejco | Fristads AB – Katrinedalsgatan 13 A, 504 51 Borås, Sweden | Org.nr. 556023-8486
Desktopvisning | Skift til Mobilvisning