I 1950'erne rejste Henry Johansson og Åke Arnell fra Hyssna rundt i byen med en dametøjskollektion. Bestillingerne blev leveret til kunderne via postordre. Tiden gik, og en efterårsdag sad Henry og Åke i "Röda Stugan" og diskuterede forretningsidéer. Åke viste et stof, der havde ligget på Locköstrumpans lager, og da Henry så det, syntes han, at det mindede om hans kæreste Margaretas arbejdstøj på hospitalet.
De begyndte at tegne skitser til arbejdstøj til sygeplejersker. For at nå ud til alle i sundhedssektoren annoncerede de i avisen "Kommunalarbetaren". Tekstilproduktionen blev flyttet til Lindhems væveri, hvorefter tøjets kvalitet fik løft, og der kom godt gang i bestillingerne.
For at nå ud til alle sygeplejersker begyndte de at annoncere i sygeplejerskernes medlemsblad, hvilket gav en fantastisk respons, og ordrerne begyndte at vælte ind. Nu var der brug for hjælp med at sy de mange bestillinger, og her trådte Anna Eriksson fra Anderstorp til. Annas fabrik voksede med lynets hast og havde på sit højeste 40-50 ansatte syersker. Derudover havde Hejco selv 20 syersker, og her var det Dagmar Häggebrandt, der sørgede for, at alt var som det skulle.
Virksomheden voksede, og vi begyndte at lave vores egne postordrekataloger med arbejdstøj til sundhedssektoren, køkkenpersonale, rengøringspersonale med mere.
Oprindeligt blev det meste tøj fremstillet til kvinder i sundhedsvæsenet, men med tiden udviklede sortimentet sig og begyndte også at omfatte tøj til det mandlige personale. Det var nu, vi begyndte at udvikle hvide bukser til både kvinder og mænd. Efterspørgslen eksploderede, og produktionen i Sverige kunne ikke længere følge med, så der blev åbnet to fabrikker i Finland – først uden for Åbo og senere i Gamle Karleby i det nordlige Finland.
Da virksomheden var størst, havde Hejco salgskontorer i Helsinki, Oslo, København, Düsseldorf og Breda. I kombination med at vi havde distributører i flere andre lande, førte det til, at Hejco blev den førende producent af arbejdstøj til sundhedspersonale.
I 1983, da virksomheden gik bedst, besluttede man at sælge til Fristads. Tænk, at idéen om at skabe bedre arbejdstøj til alle sygeplejersker på hospitalet skulle føre til en blomstrende virksomhed. Vi er stadig dybt taknemmelige for det, som de to iværksættere Henry og Åke skabte i "Röda stugan" og forfinede til at blive den virksomhed, vi er i dag. Mon de kunne have forudset, at alle ville få så nemt ved at købe arbejdstøj online og få det tilpasset med logo og navnebroderi?
Nogle af jer, der er vores kunder i dag, har været med til at skabe denne historie sammen med os. I er vores helte. Andre er først lige begyndt på deres rejse, og nogle står på tærsklen til at tage deres første skridt med os. Uanset hvad, så skaber vi sammen fremtidens bedste arbejdstøj til alle inden for sundhedssektoren.
More Sustainable 🌿